перейти на сайт>>

Особливості природи Передньоазіатських нагір’їв

ID роботи: 3026
Тип роботи:
Об'єм: 33 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ
1. Передньоазіатські нагір’їя: географічне розташування та природнокліматичні умови
1.1. Географічне положення Передньої Азії
1.2. Характеристика рельєфу Азії
2. Аналіз особливостей природи передньоазіатських нагір’їв
2.1. Вірменське нагір'я
2.2. Іранське нагір'я
2.3. Малоазійське нагір’я
3. Проблеми використання та відтворення природних ресурсів передньоазіатських нагір’їв
3.1. Проблеми антропогенного впливу на навколишнє природне середовище
3.2. Найважливіші напрями раціоналізації використання охорони і відтворення природно-ресурсного потенціалу
Висновки
Список літератури
Додатки



Висновок:

Територія Азії належить до двох фіто-географічних областей: Галарктичної області і Палеотропічної області. Палеотропічна флора розвивалась в умовах постійно теплого клімату і зберегла виключне багатство видів, що успадкувались ще від палеозойської і мезозойської флори; тут і тепер існують рослини, відомі в Голарктичній області тільки у викопному виді (деревоподібні папороті, саговники, гінкго та інші). Галарктична флора неодноразово збіднювалась в періоди похолодань і зледенінь, в результаті наступу (трансгресії) морів і новіших піднять, що зробило її більш скудною і одноманітною в порівнянні з флорою палеотропіків. Цьому сприяла і сучасна суворість природних умов більш високих широт.
Для всього комплексу поза тропічних пустинно-степових зон характерна понтично-центральноазіатська флора, в якій переважають ксерофільні і полинні угрупування, а також наявність солончаків і солонців з солевиносливими рослинами. В цих зонах розташовані цінні пасовиська. Вздовж рік витягнуті смуги оазисів і галерейні ліси-тугаї.
В приморських частинах азійського Середземномор’я (Мала Азія, Левант) розповсюджена ксерофільна рослинність середземноморського типу, який включає шибляк, фригану, маквис, з переважанням шорстколистих і дрібнолистих чагарників. На напівпустинних нагір’ях Передньої Азії широко представлена рослинність гірських степів і фригана з напівчагарниками і чагарниками типу колючих подушок.
Різноманітними є природні ландшафти, де переважають випалені сонцем пустелі, напівпустелі та гірські системи.
На високих нагір’ях Передньої Азії збереглись дикий як, антилопи Ада і орного, червоний вовк, сніговий барс, червоний бабак, види гірських козлів і баранів.
Країни регіону мають сприятливі передумови для розвитку рекреаційної галузі економіки.
Регіон багатий на мінеральні ресурси. Головне багатство — нафта й газ. Водні ресурси дуже обмежені. Регіон бідний на лісові ресурси.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: