перейти на сайт>>

Порівняння в поезії українських сучасних письменників (С. Жадан та О. Забужко)

ID роботи: 3563
Тип роботи:
Об'єм: 39 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИЗНАЧЕННЯ ПОРІВНЯННЯ

1.1. Особливості та основні характеристики порівняння як стилістичного прийому

1.2. Порівняння як вид тропа

1.3. Особливості творчої майстерності українських сучасних письменників (С. Жадан та О. Забужко)

РОЗДІЛ 2. ПОРІВНЯННЯ В ПОЕЗІЇ СЕРГІЯ ЖАДАНА ТА  ОКСАНИ ЗАБУЖКО

2.1. Порівняння в поезії Сергія Жадана

2.2. Розмаїття зображувальних засобів в творчості О. Забужко

ВИСНОВКИ

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ



Висновок:

Порівняння належать до класичних тропів, так чи так систематизуючись та розглядаючись ще з античних часів, а тому дослідники стилістики вважають їх уже цілком знаними і шукають інших секретів художнього мовлення. Вони існують, ці секрети – знайдені і на разі ще не знайдені, але свої незвідані секрети і глибини має й порівняння. Якщо добре розібратися, то з’ясовується, що порівняння – не просто троп, а врешті-решт основа людського мислення з його асоціативністю і напрямком від знаного до незнаного.

Аналіз порівнянь у творах Сергія Жадана та Оксани Забужко  свідчить про широке і вміле використання їх письменниками з метою виразного змалювання персонажів, індивідуалізації їх характерів. Порівняння у творах С. Жадана та О. Забужко мають пізнавальне значення і використовуються як засіб підсилення емоційності мови.

Серед об’єктів порівнянь зустрічаються назви: тварин, птахів, рослин, явищ природи, людей, побутових речей, абстрактних понять, понять, пов’язаних з обов’язковим гастрономічним відтінком, понять, пов’язаних із релігійним світосприйняттям.

Порівняння у творах С. Жадана та О. Забужко мають пізнавальне значення і використовуються як засіб підсилення емоційності мови.

Отже, порівняння у творчості С. Жадана та О. Забужко є дуже різноманітними за своєю будовою і змістом, тематичними групами. Вони створюють словесні картини, а в уяві читача яскраві, насичені образи. Тому вивчення порівнянь допоможе сягнути далі у глибини творення образності, глибини пізнавання й освоєння навколишньої дійсності.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: