перейти на сайт>>

Розвиток туризму в Луганській області

ID роботи: 1911
Тип роботи:
Об'єм: 30 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ
Розділ і. Природно-ресурсний потенціал луганської області та його роль у розвитку туризму
1.1. Передумови розвитку туризму у Луганській області
1.2. Характеристика природно-ресурсного потенціалу Луганщини
Розділ іі. Аналіз туристичного потенціалу луганської області та ефективності його використання
2.1. Характеристика туристичного потенціалу
2.2. Екстремальний туризм: перспективи розвитку в Луганській області
2.3. Розвиток зеленого туризму
Розділ ііі. Проблеми та перспективи розвитку туризму у луганській області
3.1. Проблеми розвитку туризму на території луганської області
3.2. Напрямки розвитку туризму у Луганській області
Висновки і пропозиції
Література
Додатки



Висновок:

Луганщина розташована у східній частині України, має сприятливе фізико-географічне положення та багатий природно-рекреаційний потенціал.
Луганська область продовжує посідати одне з провідних місць у господарстві України. У галузевій структурі господарського комплексу провідну роль відіграє промисловість. З метою визначення пріоритетів і напрямів подальшого розвитку господарства в області була розроблена одна з перших в Україні “Програма соціально-економічного розвитку Луганської області на 2000-2015 роки”.
У Луганській області також є монументальні, монументально-декоративні скульптури і пам’ятки архітектури, музеї та музейні комплекси, такі як меморіальний музей В. Сосюри, музей “Молода гвардія”, будинок-музей В. І. Даля; курган Гостра Могила, пам’ятник Борцям революції, меморіальний комплекс на річці Міус.
На Луганщині нараховується 87 територій і об’єктів природно-заповідного фонду (загальною площею 6,5 тис. га), у т. ч. Луганський заповідник з трьома відділами, заповідні Кремінські ліси, Провальський Степ, Стрілецький Степ, Станично-Луганський відділ, ботанічний Юнацький заказник, пам’ятка природи комплексу Айдарська тераса та геологічна Конгресів Яр, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва Гостра Могила і Дружба, 13 заказників, 48 пам’яток природи, 6 парків-пам’яток садово-паркового мистецтва та 14 заповідних урочищ (місцевого значення).
У Луганській області існує достатня кількість всіх ресурсів для розвитку туристичної індустрії: природні умови, культурно-історична спадщина і людські ресурси, але цей потенціал не до кінця використовується, тому що матеріально-технічна база потребує значних капіталовкладень. Проблеми розвитку туризму потребують більш сучасних підходів.,, Програма розвитку туризму в Луганській області та 2002-2010 рр.” являється концептуальною базою, на основі якої буде розроблена довгострокова програма. Ця Програма включає в себе організаційні, правові й економічні основи становлення туризму на Луганщині. У Програмі акцент робиться на розвиток маршрутно-пізнавального виду туризму, але при цьому використовуються існуючі можливості для розвитку оздоровчого, спортивного і спеціалізованого туризму. Перспективними районами для створення туристично-екскурсійного потенціалу області є Краснодонський, Біловодській, Міловський, Станично-Луганський та Слов’яносербський. А Старобільський, Кремінський і Новопсковський райони є привабливими для розвитку санаторно-курортного відпочинку, відновлювально-оздоровчих туристичних маршрутів, спілкування з живою природою.
Перспективним напрямком діяльності у сфері культури області спеціалісти управління культури і туризму облдержадміністрації на сьогоднішній день вважають розвиток зеленого сільського туризму. Луганщина сьогодні робить лише перші кроки у цьому напрямку: протягом 2007 р. Було створено Луганський обласний осередок Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні та його мережа в районах області.
Отже, рекреаційний потенціал області та її історико-культурна спадщина нині викликають зацікавленість не тільки вітчизняних, але й іноземних туристів, що позитивно впливає на стан розвитку туризму як в Луганській області, так і в усій Україні.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: