перейти на сайт>>

СУЧАСНА ТУРИСТИЧНА АРХІТЕКТУРА

ID роботи: 5518
Тип роботи:
Об'єм: 50 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1 Теоритичні аспекти мистецтва проєктування та побудови туристичних споруд і комплексів

1.1 Поняття «туристична архітектура»

1.2 Архітектурні стилі в інфраструктурі туризму

1.3 Визначні сучасні архітектурні туристичні пам'ятки

Розділ 2 Значення сучасної архітектури для розвитку індустрії туризму

2.1 Тенденції світового туризму в контексті архітектурних досліджень

2.2 Роль архітектури у формуванні іміджу готельного комплексу

2.3 Перспективи використання архітектурної спадщини України з туристичними цілями

2.4 Сучасні туристичні споруди України

Висновок

Список літератури



Висновок:

Значення  для туризму галузі архітектурної діяльності можна розглядати з двох позицій: як архітектуру об’єктів туристичного пізнання (пам’ятки різних країн світу, відеоряд архітектурних споруд, архітектурні домінанти – знакові символи часу, міста, країни) і одночасно як архітектуру сучасних споруд для проживання, обслуговування та розважання туристів (готелі, ресторани, аквапарки, спортивні будівлі тощо), без яких індустрія туризму практично не може існувати. Інший важливий об’єкт туристичного пізнання і відповідного використання – екологічний. А саме: природа, витвори ландшафтної архітектури, акваторіальні та пляжні комплекси, гірськолижні траси, без благоустрою яких розвиток туризму знов-таки є неможливий.

Таким чином, взаємовідносини між архітектурою, туризмом (рекреацією, курортами) та природою полягають у тому, що створюється «архітектурно-природне середовище» для відпочинку (від проектних пропозицій щодо окремої споруди, комплексу, міста, туристичного району до реалізації їх забудови та благоустрою територій), яке є об’єктом туристичного менеджменту на ринку внутрішніх та світових послуг.

Основна особливість сучасної архітектури – з’єднання всіх видів архітектурної діяльності в єдиний простір, що задовольняє потреби людини. Архітектура з мистецтва будувати перетворилася на мистецтво формування простору.

Для більш ефективної реалізації рекреаційного потенціалу архітектурних комплексів необхідно здійснити ряд заходів, а саме:

повна і професійна реставрація споруд;

прокладання та вдосконалення комунікаційних шляхів до архітектурних об’єктів (доріг, алей);

популяризація даних об’єктів серед населення через випуск спеціальної краєзнавчої літератури (путівники, буклети, карти, статті у газетах і журналах) та створення окремих інтернет-сайтів;

обладнання на будівлях та спорудах спеціальних стендів з цікавою та докладною інформацію про об’єкт;

проведення робіт з благоустрою та озеленення територій РТАК;

створення у місті музеїв архітектури чи відділів у краєзнавчих музеях;

розвиток на базі РТАК туристичної інфраструктури: будівництво готелів, автостоянок, їдалень, кафе й ресторанів, розважальних центрів тощо.

 Таким чином, здійснення вищезазначених заходів сприятиме не лише покращенню рекреаційного комплексу міста, а й зможе перетворити Україну  на рекреаційно-туристичний центр міжнародного значення.

Вивчення і аналіз світового досвіду проектування і будівництва рекреаційно-туристичних комплексів, і їх локалізація до конкретних природно-кліматичних, регіональних і містобудівних умов України надасть змогу отримати нові архітектурно-планувальні, містобудівні та образні рішення етно-туристичних комплексів у кооперації та інтеграції з культурно-видовищними та спортивними об’єктами.

Готелі, як і будь яка комерційна нерухомість користуватимуться більшим попитом, якщо будуть вирішені в неординарних але в органічних формах, тонко вписані в довкілля і матимуть дизайн, в якому людина почуватиметься затишно і комфортно. Це загальносвітові тенденції, і Україна вже починає відчувати їх, а в найближчому майбутньому має почати наслідувати цей приклад.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: