перейти на сайт>>

Сучасні принципи оформлення інтер’єру та екстер’єру готелів

ID роботи: 6496
Тип роботи:
Об'єм: 34 стор.
Вартiсть: 70 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Принципи оформлення інтер’єру та екстер’єру готелів та їх наукове обґрунтування

1.1. Науково-теоретичні підходи до проектування та оформлення інтер’єру та екстер’єру готелів

1.2. Характеристика основних принципів оформлення інтер’єру та екстер’єру готелів

Розділ 2.  Аналіз чинників, які характеризують тенденції оформлення інтер’єру та екстер’єру готелів

2.1. Архітектурно-просторова композиція сучасного готелю та її особливості

2.2. Історична типологія та стилістичні особливості інтер’єру та екстер’єру готелів

2.3. Сучасні тенденції оформлення інтер’єру та екстер’єру готелів

Висновки

Список літератури



Висновок:

У сучасному світі існує величезна кількість готелів. Вони розрізняються за при­значенням, місткістю, кількістю поверхів, типом конструкцій, рівнями комфорту, міс­цем розташування та іншими ознаками. Усі ці ознаки, у свою чергу, впливають на ди­зайнерське рішення, а отже, і на імідж готелю. Адже сьогодні готель перестав бути просто місцем для тимчасової ночівлі. Лише високого рівня комфорту вже недостатньо. Для успіху в конкурентній боротьбі необхідно враховувати вимоги сучасного ринку. Просто розважати гостей і забезпечувати їм комфорт – тепер цього дуже замало, треба ще й дивувати, а може, навіть приголомшувати.

Дизайн об’єктів готелю або готельного комплексу – поняття складне і багато­гранне, що включає в себе зовнішній вигляд будівель, їхнє внутрішнє планування, ландшафтну організацію території і внутрішнє оздоблення приміщень. Кожна складова важливою і самостійною, але тільки в комплексі, поєднуючись в одне гармонійне ціле, вони стають закінченим художнім образом, який відповідає загальній ідеї готелю. Роль дизайну об’єктів у формуванні іміджу готелів надзвичайно важлива. Виразний зовнішній і внутрішній вигляд стає тим візуальним чинником, який справляє найперше і найсильніше враження на клієнта.

Аналізуючи різноманіття існуючих на сьогоднішній день у світі готелів і готель­них комплексів, можна зробити висновок, що практично всі сучасні напрямки і течії знайшли тут своє відображення. Це пов’язано з тим, що цей складний комплексний за своїм призначенням об’єкт поєднує в собі, поряд з житловою, і суспільно-розважальні функції, дозволяє дизайнерові втілити найсміливіші новаторські ідеї, створити вираз­ний образ, який запам’ятовується.

Саме створення такого яскравого образу, а не просто споруди, і є тією метою, яку ставить перед автором проекту замовник-інвестор. При цьому важливо, щоб об’єкт гармонійно вписувався в існуючу забудову або навколишній природний ландшафт. Ви­разний пластичний вигляд, самобутній інтер’єр, що запам’ятовується, використання на­ціональних особливостей місцевої архітектури і традиційних матеріалів – ось ті архі­тектурні та дизайнерські засоби, якими створюється неповторна атмосфера – невід’ємна частина іміджу готелю.

Останніми роками в Україні дизайн середовища перетворився на самостійну галузь, суть якої – надати новому середовищу або в процесі його вдосконалення такі властивості, що відповідають тісно пов’язаним між собою матеріальним, функціональним, культурним і психологічним контактам споживача . Усі аспекти проектування і розробки нового середовища впливають на архітектурний дизайн і, навпаки, технічний дизайн впливає на конструкцію і технічну функціональність – комфортність, зручність, рентабельність і безпеку.

У проектуванні кольорового вирішення готелю слід враховувати сприйняття кольору в штучному і природному освітленні. При цьому беруть до уваги здатність кольору знижувати насиченість і змінювати кольоровий тон як за інтенсивного, так і за слабкого освітлення; знижувати насиченість кольору предмету на яскравому тлі; змінювати кольоровий тон залежно від кольоровості випромінювання джерела світла.

Інтер’єр готелю повинен бути своєрідним буклетом, який інформує відвідувачів про найцікавіші історичні події, місцеві традиції, побут, культуру тощо.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: