перейти на сайт>>

Управління валовими доходами підприємства

ID роботи: 5439
Тип роботи:
Об'єм: 38 стор.
Вартiсть: 90 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Теоретичні аспекти управління валовими доходами  сучасних підприємств

1.1. Поняття та економічна сутність валового доходу

1.2. Методологія аналізу валового прибутку підприємства

1.3. Методологія управління валовим доходом

Висновок до розділу 1

Розділ ІІ. Аналіз ефективності управління валовим прибутком ПП ПКФ «Фенікс»

2.1.Техніко-економічна характеристика ПП ПКФ «Фенікс»

2.2. Аналіз формування прибутку ПП ПКФ «Фенікс»

2.3. Аналіз ефективності управління валовим прибутком ПП ПКФ «Фенікс»

Висновок до розділу 2

Розділ ІІІ. Розробка заходів щодо удосконалення управління валовим доходом ПП ПКФ «Фенікс»

3.1. Стратегія збільшення доходу ПП ПКФ «Фенікс»

3.2. Стратегія збільшення доходу ПП ПКФ «Фенікс»

Висновок до розділу 3

Висновки

Список використаної літератури



Висновок:

Різні фактори відіграють різну роль і мають неоднакове значення для зростання прибутку підприємства. В цілому можна відмітити, що всі чинники, які впливають на прибуток, є важливими для ефективного функціонування підприємства. Тільки з їх допомогою підприємство може одержати максимальний прибуток, але провідним фактором є виробництво товарів більш високої якості, тобто максимально повне задоволення потреб споживача. Тому підприємство повинно вміти управляти прибутком. А для цього необхідно розробити механізм організаційно-економічного впливу факторів на його виробничо-фінансові результати.

Проведений у другому розділі курсової роботи аналіз валового доходу ПП ПКФ «Фенікс» засвідчив негативні зміни у формуванні даного показника у 2009-2011 рр. Криза неплатежів, зниження купівельної спроможності населення, падіння попиту на продукцію підприємства та зростання собівартості спричинили збитки підприємства у сумі 916 тис.грн у 2011 році та 3212 тис.грн. у 2011 році.

Слід відмітити, що ПП ПКФ «Фенікс» в 2011 р. порівняно з 2010 р. збільшило валовий прибуток лише на 0,2 %, знижуючи накладні витрати.

Зазначено, що така склалася, потребує негайного втручання з боку керівництва та вжиття заходів щодо підвищення ефективності діяльності ПП ПКФ «Фенікс», зокрема, збільшення валового доходу підприємства.

Високий рівень стратегічного управління прибутком спостерігається, коли темп збільшення прибутку перевищує темп зростання усіх показників- чинників або виняток становить один із показників-чинників. Середній рі­вень - коли перевищення темпу змінювання прибутку є притаманним усім показникам-чинникам, крім двох із них. Низький рівень - коли перевищення темпу змінювання прибутку не розповсюджується на три і більше показники- чинники. Застосування запропонованої методики спрямоване на підвищення ефективності управлінських рішень не тільки за рахунок досягнення величи­ни кількісних показників діяльності підприємства, але і за ра­хунок забезпечення взаємодії темпу змінювання показників-чинників страте­гічного управління прибутком підприємства.

Таким чином, стратегічне управління прибутком - це цілеспрямова­ний, систематичний процес підготовки, оцінки, відбору та реалізації альтер­нативних управлінських рішень зі всіх питань його формування, розподілу та використання на конкретному підприємстві, що враховує стратегічні аспекти його діяльності. Виходячи з особливостей соціально-еко­номічних перебудов, що відбуваються в Україні, а також з трансформацією зовнішнього середовища під впливом світової фінансової кризи, стратегічне управління та планування прибутку відіграє провідну роль у процесі ефек­тивного управління діяльністю підприємства.

У третьому розділі визначені резерви росту прибутку ПП ПКФ «Фенікс» від операційної діяльності складають 2293 тис. грн., а прибутку від реалізації продукції - 821,3 тис. грн. Загальна величина виявлених резервів підвищення прибутку підприємства сягнула більш ніж 3100 тис. грн. Очевидно, що хоча б часткова реалізація вказаних резервів буде сприяти покращенню фінансового стану ПП ПКФ «Фенікс» в найближчій перспективі.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: