перейти на сайт>>

Управління фінансовою безпекою ТОВ «Запорізький сталеливарний завод»

ID роботи: 8174
Тип роботи:
Об'єм: 104 стор.
Вартiсть: 150 грн.


Змiст:

Вступ

1 Теоретичні основи фінансової безпеки підприємства

1.1 Поняття фінансової безпеки підприємства

1.2 Забезпечення фінансової безпеки підприємства

1.3 Показники фінансової безпеки підприємства

2 Методичні основи банківського управління фінансовою безпекою підприємства

2.1 Методи аналізу і оцінки фінансової безпеки

Розрахунок величини джерел засобів і величини запасів і витрат

2.2. Загальна характеристика механізму управління фінансовою безпекою підприємства

2.3 Управління ризиками в забезпеченні фінансової безпеки

3 Аналітико-прикладні аспекти управління фінансовою безпекою ТОВ «Запорізький сталеливарний завод»

3.1. Аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «Запорізький сталеливарний завод»

3.2. Комплексна оцінка фінансового стану підприємства як основи фінансової безпеки

3.3 Шляхи  вдосконалення управління в забезпеченні фінансової безпеки підприємства

Список використаних джерел

Додатки



Висновок:

Головна мета фінансової безпеки підприємства полягає в тому, щоб гарантувати його стабільне та максимально ефективне функціонування тепер і високий потенціал розвитку в майбутньому. До основних функціональних цілей фінансової безпеки належать: забезпечення високої фінансової ефективності роботи, фінансової стійкості та незалежності підприємства; забезпечення технологічної незалежності та досягнення високої конкурентоспроможності технічного потенціалу суб’єкта господарювання; досягнення високої ефективності менеджменту, оптимальної та ефективної організаційної структури управління підприємством; досягнення високого рівня кваліфікації персоналу та його інтелектуального потенціалу; мінімізація руйнівного впливу результатів виробничо-господарської діяльності на стан навколишнього середовища; якісна правова захищеність усіх аспектів діяльності підприємства; забезпечення захисту інформаційного поля, комерційної таємниці і досягнення необхідного рівня інформаційного забезпечення роботи всіх підрозділів підприємства; ефективна організація безпеки персоналу підприємства, його капіталу та майна, а також комерційних інтересів.

Функціональні цілі зумовлюють формування необхідних структуроутворюючих елементів і загальної схеми організації економічної безпеки. Основними напрямами організації економічної безпеки підприємства за окремими функціональними складовими є: фінансова, інтелектуальна й кадрова, техніко-технологічна, політико-правова інформаційна, екологічна, силова.

Дипломна робота складається з вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури та додатків.

У першому розділі дипломної роботи розглянуто теоретичні аспекти побудови системи фінансової безпеки в сучасних умовах.

Фінансову безпеку підприємств можна розглядати як сукупність кількісних та якісних показників фінансового стану підприємства, рівень яких забезпечує захищеність його пріоритетних фінансових інтересів від реальних та потенційних загроз внутрішнього та зовнішнього характеру у довгостроковій перспективі, створює передумови фінансової підтримки його стійкого зростання у поточному та перспективному періоді і ґрунтується на основі власної фінансової філософії.

Характеристики фінансової безпеки підприємства, що дозволяють зрозуміти її суть, представлені наступним переліком: фінансова безпека являє собою складову економічної безпеки; характеризується за допомогою системи кількісних і якісних показників, які мають порогові критеріальні значення; повинна забезпечувати фінансову стійкість підприємств у визначеній перспективі. Фінансова стійкість у широкому розумінні – це такий стан фінансових ресурсів, при якому підприємство здатне стабільно розвиватись, зберігаючи платоспроможність в умовах додаткового рівня ризику. Фінансова стійкість у вузькому розумінні – таке співвідношення різних видів фінансових ресурсів, залучених підприємством, з одного боку, та співвідношення між різними видами фінансових ресурсів та напрямами їх використання, з іншого боку, які б забезпечували платоспроможність підприємства у коротко- та довгостроковому періоді (тобто наявність грошових коштів для виконання його грошових зобов’язань та здійснення розвитку), а також ліквідність.

Другий розділ дипломної роботи присвячено аналізу фінансового потенціалу підприємства на прикладі ТОВ «Запорізький сталеливарний завод».

Як свідчать дані проведеного аналізу, основні фінансові показники діяльності підприємства мають нерівномірний характер розвитку.

 

Другий розділ дипломної роботи присвячено аналізу фінансового потенціалу підприємства на прикладі ТОВ «Запорізький сталеливарний завод».

Як свідчать дані проведеного аналізу, основні фінансові показники діяльності підприємства мають нерівномірний характер розвитку. Зокрема, мають тенденцію до зменшення   виручка від реалізації продукції та прибуток. При цьому слід відмітити, що рентабельність витрат у 2014 році підвищилась та складає 144,31%до рівня 2013 року.

У 2012 р. ТОВ «Запорізький сталеливарний завод». мало  нормальний фінансовий стан. Фінансові показники досить близькі до оптимальних, але по окремих коефіцієнтах допущено певне відставання. Підприємство рентабельне, знаходиться в зоні допустимого ризику.

У період 2013-2014 рр. фінансовий стан підприємства можна охарактеризувати як задовільний (середній). При аналізі балансу виявляється слабкість окремих фінансових показників. Платоспроможність знаходиться на межі мінімально допустимого рівня, фінансова стійкість недостатня. При взаєминах з аналізованою організацією навряд чи існує загроза втрати засобів, але виконання їй зобов’язань в строк представляється сумнівним. Підприємство характеризується високим ступенем ризику.

Стійкість фінансового стану ТОВ «Запорізький сталеливарний завод». може бути підвищена такими заходами як:

-         прискорення оборотності капіталу в поточних активах, внаслідок чого відбудеться відносне його скорочення на гривну обороту;

-         обґрунтованого зменшення запасів і витрат (до нормативу);

-         поповнення власного оборотного капіталу за рахунок внутрішніх і зовнішніх джерел.

У третьому розділі розглянуті основні шляхи розвитку потенціалу підприємства в умовах фінансово-ресурсних обмежень.

ТОВ «Запорізький сталеливарний завод» працює на перспективу, правильно планує свою стратегію та тактику, намагається іти в ногу з прогресивними методами торгівлі – і це їм вдається.

Пошук резервів підвищення ефективності використання всіх видів наявних ресурсів - одне з найважливіших задач будь-якого підприємства. Виявляти і практично використовувати ці резерви можна тільки за допомогою ретельного фінансового економічного  аналізу.

Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства є невід’ємною частиною фінансово-економічного аналізу. Основними показниками, що характеризують ефективність діяльності підприємства є  прибуток  і  рентабельність.

Для виявлення і підрахунку резервів зростання фінансового потенціалу  за рахунок збільшення виручки від реалізації та зниження собівартості був  використаний метод   порівняння.

Збільшивши обсяг  реалізації продукції на 5% підприємство збільшить свій прибуток на 164,43  тис. грн.

Існують резерви зниження собівартості продукції за рахунок зменшення управлінських  і  адміністративних   витрат.

Істотним резервом зростання прибутку є поліпшення якості  товарної  продукції.

Таким чином, при збільшенні обсягу реалізації продукції на 5%, зниженні на 0,03 грн. витрат на гривну товарної продукції ТОВ «Запорізький сталеливарний завод» отримає додатковий прибуток в сумі 279,93  тис. грн., що буде сприяти підвищенню ефективності використання фінансового потенціалу підприємства.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: