перейти на сайт>>

Фінансове регулювання діяльності малих підприємств в Україні

ID роботи: 9667
Тип роботи:
Об'єм: 56 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1. Сутність та необхідність фінансового ргулювання діяльності малих підприємств

1.1. Поняття та специфіка малого бізнесу

1.3. Значення фінансової діяльності в процесі здійснення суб’єктами господарювання підприємницької діяльності

1.3. Характеристика нормативно-правової бази  організації та здійснення підприємницької діяльності у сфері малого бізнесу

Розділ 2. Аналіз фінансової діяльності ТОВ «Полікор»

2.1.  Характеристика майна підприємства та джерел його формування

2.2. Аналіз фінансових результатів та рентабельності

2.3. Аналіз  платоспроможності та фінансової стійкості підприємства

Розділ 3. Удосконалення фінансового регулювання діяльності малих підприємств

3.1. Характеристика основних проблем фінансового регулювання діяльності малих підприємств в Україні

3.2. Характеристика досвіду Європейських країн у сфері фінансового регулювання розвитку малого бізнесу

3.3. Напрямки удосконалення фінансового регулювання малих підприємств України на основі зарубіжного досвіду

ВИСНОВОК

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

Додатки



Висновок:

Таким чином, мале підприємництво – це самостійна, систематична, інноваційна діяльність певних суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, на власний ризик з метою задоволення потреб споживача та отримання економічної вигоди.

Організаційно-правові засади становлення та функціонування малого бізнесу передбачають існування системи елементів організаційного та правового впливу на процес здійснення підприємницької діяльності малими та середніми підприємствами, котра полягає в тісній взаємодії органів влади, громадських організацій, експертів та фахівців з приводу вдосконалення українського законодавства та приведення його у відповідність до європейських нормативно-правових актів, що стосуються реалізації підприємництва у сфері діяльності підприємств малого бізнесу.

За результатом проведеного дослідження   можемо  констатувати , що аналіз показників  фінансового стану ТОВ «Полікор» протягом 2015-2016 років показав, що практично всі коефіцієнти характеризують негативну динаміку, що можна оцінювати як погіршення фінансової стійкості підприємства та  спад ділової активності підприємства. Це підтверджується  отриманим збитком  у 2016 році  на  суму 202,1 тис. грн.

Розраховані показники платоспроможності, хоча і відповідають  рекомен дованим  значенням ( крім коефіцієнта абсолютної ліквідності)  мають тенденцію на зменшення  своїх значень.

       У 2016 році зростає фінансова залежність підприємства від позикових коштів. Рентабельність активів  і власного капіталу у 2016 році має від’ємне значення, що також вказує на погіршення фінансового стану підприємства.

Для покращення фінансового стану  та платоспроможності ТОВ «Полікор» пропонується:

розширити ринок збуту пропонованої продукції за рахунок зниження ціни на випущені товари;

при низькій рентабельності на підприємстві необхідно прискорити оборот активів;

скоротити  витрати  на виробництво за рахунок підвищення рівня  продуктивності праці, економічного використання сировини, матеріалів, палива, електроенергії, обладнання;

усунути  причини виникнення перевитрат фінансових ресурсів на  управлінські і комерційні цілі;

застосовувати  найсучасніші  механізовані  і автоматизовані  засоби  для виробництва продукції;

здійснювати  ефективну цінову  політику, диференційовану  по відношенню до окремих категорій покупців;

суворо дотримуватися  укладених договорів на поставку матеріалів, продукції;

удосконалити  рекламну  діяльність;

звільнитися  від зайвого і невстановленого устаткування, продавши або здавши його в оренду;

вибрати найбільш  ефективну  облікову  політику;

Отже, для  покращення фінансового стану  можна використовувати як наявні на підприємстві внутрішні можливості підвищення ефективності роботи, так і пристосовуватися  до зовнішніх впливів та використовувати їх для підвищення результуючого показника роботи. Правильне маніпулювання впливами цих факторів та поєднання в продуманій плановій стратегії дозволить максимізувати критерій оцінки ефективності роботи підприємства.

Слід зазначити, що в реаліях сьогодення українське законодавство, на основі якого здійснюється процес функціонування малого підприємництва, потребує значних зусиль у напрямі його уніфікації та адаптації до європейської нормативно-правової бази. Тому вдосконалення організаційно-правових засад становлення та функціонування малого бізнесу повинне передбачати в першу чергу реалізацію таких дій, що мають ґрунтуватися на основних досягненнях з цього напряму в країнах Європейського Союзу, для яких розвиток підприємництва в сфері малого та середнього бізнесу є пріоритетним.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: