перейти на сайт>>

Амортизація як основне джерело відтворення основних фондів на підприємстві

ID роботи: 10165
Тип роботи: Дипломная
Об'єм: 84 стор.
Вартiсть: 300 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ АМОРТИЗАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ПІДПРИЄМСТВА

1.1. Поняття амортизації як джерела відтворення основних фондів на підприємстві

1.2. Методи нарахування амортизації

1.3. Особливості формування амортизаційної політики сучасних підприємств

РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРИСТИКА АМОРТИЗАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТОВ «Київський комбікормовий завод»

2.1. Загальна характеристика підприємства та аналіз його основних техніко-економічних показників

2.2. Аналіз відновлення, використання та технічного стану основних фондів ТОВ «Київський комбікормовий завод»

2.3.Аналіз  амортизаційної політики ТОВ «Київський комбікормовий завод»

РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ АМОРТИЗАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ ТОВ «Київський комбікормовий завод»

3.1. Визначення  методу нарахування  амортизації

3.2. Заходи щодо удосконалення амортизаційної політики ТОВ «Київський комбікормовий завод»

ВИСНОВКИ

СПИСОК  ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ



Висновок:

Дана робота розкриває сутність амортизаційних відрахувань, що полягає в здатності відтворювати основні фонди, оновлювати їх.

Амортизаційні  відрахування і прибуток виступають головним джерелом відтворення основних засобів. Амортизація здійснює забезпечення процесу простого і частково розширеного відтворення основних виробничих фондів; служить базою для розрахунку собівартості та прибутку організації; є основою для обчислення амортизаційних відрахувань, як джерела фінансування простого відтворення основних фондів; виступає регулятором оновлення та кругообігу основних фондів.

Амортизація як і прибуток є одним із основних джерел формування власних коштів підприємств і організацій, які, в свою чергу, забезпечують здійснення інвестицій в основний капітал.

Сучасне податкове законодавство передбачає можливість гнучкого багатоваріантного підходу до побудови амортизації для кожного окремого об’єкта основних засобів, що передбачає творчий характер процесу нарахування амортизації.

Методи амортизації відрізняються, насамперед за темпами списання вартості об’єкта основних засобів або нематеріальних активів. Прискорені методи нарахування амортизаційних відрахувань дають змогу у першій половині строку використання основних засобів відшкодувати більшу частину витрат на їх придбання.

Амортизаційна політика відіграє важливу роль у фінансовому управлінні, істотно впливаючи на результати фінансової діяльності підприємства

У роботі подані характеристики різних видів амортизації, що використовуються в залежності від виду і строку служби основних фондів. Розкриття видів і методів аналізу амортизаційних відрахувань, шляхів їх удосконалення дає змогу використати цей матеріал на практиці для вивчення економічних можливостей конкурентного підприємства. У процесі дослідження визначено  вплив методів нарахування амортизації на фінансовий результат підприємства.  При вирішенні питання вибору метода нарахування амортизації рекомендовано заздалегідь провести комплексний аналіз прибутковості Товариства  при застосуванні різних методів і порівняти отримані результати.

Нині відсутні чіткі рекомендації щодо вибору методу нарахування амортизації, який би був найкращим для підприємств, об’єктів основних засобів та способів їх використання.

Надано загальну характеристику діяльності ТОВ «Київський комбікормовий завод». Основною метою підприємства є виробництво та реалізація комбікормової продукції з метою одержання максимального прибутку. Проведений аналіз основних техніко-економічних показників досліджуваного підприємства за 2016-2018 роки показав, що підприємству  вдалося домогтися збільшення доходу (виручки) від реалізації продукції на у 2016 році 106,4%,  у 2018 році дохід виріс на 149,2%.

Проведено аналіз економічної ефективності функціонування ТОВ «Київський комбікормовий завод». Можемо зробити висновок, що діяльність підприємства у досліджуваному періоду була ефективною, про свідчить збільшення  активів   та власного капіталу. Політика управління основними фондами, матеріальним ресурсами та трудовим потенціалом у досліджуваному періоду також була ефективною, про що свідчать розраховані показники.

По-шосте, здійснено аналіз результативності діяльності  ТОВ «Київський комбікормовий завод». Як показав проведений аналіз, виручка від реалізації та собівартість продукції на протязі аналізованого періоду збільшувалися пропорційно, проте у 2018 році відбулося різке зростання показника чистого прибутку, що свідчить про підвищення результативності діяльності даного підприємства. Проте у процесі аналізу було виявлено зниження показників рентабельності, що є негативним моментом.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: