перейти на сайт>>

Концепції документа, як засобу збереження інформації та комунікації

ID роботи: 7806
Тип роботи:
Об'єм: 42 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

ВСТУП

РОЗДІЛ 1.  МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ КОНЦЕПЦІЇ ДОКУМЕНТА, ЯК ЗАСОБУ ЗБЕРЕЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ

1.1.       Уточнення основних понять курсової роботи

1.2.       Стан розробки концепції документа, як засобу  збереження інформації та комунікації

1.3.       Методи дослідження різновидів збереження інформації та комунікації в суспільстві

РОЗДІЛ 2.  ДОКУМЕНТ ТА ЙОГО КОНЦЕПЦІЇ, ЯК ПРЕДМЕТ ТЕОРИТИЧНОГО АНАЛІЗУ

2.1.       Загальна характеристика концепції  поняття «документ» із позиції наук документно-комунікаційного циклу

2.2.       Особливості організації сфер застосування документу та його значення у подальшому розвитку системи комунікацій

2.3.        Функції документа у соціальній комунікації

РОЗДІЛ 3 ПРАКСЕОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ ДОКУМЕНТА В СОЦІАЛЬНІЙ КОМУНІКАЦІЇ

3.1.       Критичні оцінки, проблеми та недоліки документа в соціальній комунікації

3.2.       Рекомендації щодо подолання бар’єрів, які перешкоджають рух документної комунікації в суспільстві

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ



Висновок:

Однією з найважливіших тенденцій розвитку сучасного суспільства є інформатизація, яка в умовах українського суспільства є одним із основних чинників становлення України як європейської держави, важливою передумовою її входження до світового інформаційного простору. Установлення партнерських зв’язків між організаціями, закладами, підприємствами, установами здійснюється й регулюється за допомогою документів – носіїв певної інформації.

У нашому дослідженні ми розглянули поняття «документ», «документная комунікація» у співвідношенні з поняттями «комунікація», «соціальна комунікація». Нами прийняте узагальнене  трактування документа як каналу передачі інформації, в якому повідомлення передається в формі фіксування його на матеріальному носієві. Функціональна сутність документа полягає в тому, що він є єдністю інформації та матеріального носія, яка використовується в соціальному інформаційно-комунікаційному процесі як канал передачі інформації.

Показано, що документная комунікація має всі ознаки комунікації і є різновидом соціальної комунікації формального характеру, для здійснення якої створені спеціальні соціальні інститути (архіви, бібліотеки, видавництва та ін.). Її структуру формують суб’єкти документної комунікації – окремі люди, групи людей, суспільство в цілому; об’єкти – повідомлення, інформація, що міститься в документі; різні комунікативні бар’єри (технічні, психологічні, соціальні).  Відмінною рисою документної комунікації є специфічний канал передачі інформації – документ, який дозволяє зберегти повідомлення незмінним в просторі і в часі.

У даному дослідженні ми також звернули увагу на те, що насправді до числа загальних функцій документа без будь-яких застережень можна віднести лише дві (комунікаційно-просторову та комунікаційно-часову функції). Всі інші численні функції відносяться до спеціальних (прикладним), якими документ наділяється в залежності від тих чи інших конкретних завдань, що вирішуються в процесі людської діяльності. При цьому спеціальні функції залежать від основної, головної - комунікаційної функції, що  визначаються цілями комунікації, потребами людей.

Отже, розглянувши зміст поняття «документ» у документознавстві  як мета науці та концепції документу, як засобу збереження інформації та комунікації, зроблено висновок, що центральним об’єктом документознавства, є документ як основний змістовний елемент документної інфраструктури суспільства. Згідно з таким баченням, документознавство вивчає максимально широке коло документів на різних носіях і потреби суспільства в інформації, що передається за допомогою цих документів у просторі і в часі. Структура документознавства базується на необхідності забезпечення комплексного дослідження документа як системи в єдності трьох обов’язкових і достатніх елементів – матеріального носія, інформаційного наповнення,  комунікаційної орієнтованості.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: