перейти на сайт>>

Облік грошових коштів на підприємствах харчової промисловості

ID роботи: 7359
Тип роботи:
Об'єм: 45 стор.
Вартiсть: 80 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1.Науково-теоретичні та методичні основи обліку  грошових коштів на підприємствах харчової промисловості

1.1.        Економічна сутність грошових коштів як об’єкту обліку на підприємствах харчової промисловості

1.2. Нормативно-законодавча база з обліку грошових коштів на підприємствах харчової промисловості

Розділ 2. Характеристика ПАТ «Оболонь», аналіз його виробничо-господарської діяльності, організація обліку на підприємстві

2.1. Загальна характеристика ПАТ «Оболонь»

2.2.Аналіз основних техніко-економічних показників

2.3.Організація обліку на ПАТ «Оболонь»

Розділ 3.Фінансовий облік грошових коштів на підприємствах харчової промисловості  на підприємстві

3.1. Документування операції з обліку грошових коштів на підприємствах харчової промисловості

3.2. Синтетичний облік  грошових коштів на підприємствах харчової промисловості  на підприємстві

3.3. Взаємозв’язок обліку грошових коштів на підприємствах харчової промисловості  з фінансовою звітністю

Висновки

Список використаної літератури

Додатки (первинні документи)



Висновок:

Підводячи підсумки курсової роботи слід зазначити, що діяльність ПАТ «Оболонь» прямо залежить від правильного розпорядження грошовими коштами. Адже, основу діяльності підприємства складають операції, які пов’язані з рухом грошових коштів. При цьому, кошти є обмеженим ресурсом, і успіх діяльності підприємства багато в чому визначається здатністю їх раціонально розподіляти й використовувати. В сучасних умовах функціонування підприємств передбачає безперервний рух грошових коштів, тому їх потрібно розглядати як важливий ресурс підприємства від якого залежить успішна фінансова діяльність підприємства.

Як найбільш ліквідні активи, грошові кошти є важливими елементом ринкової економіки. Грошові активи зумовлюють активізацію суб’єктів господарювання до самофінансування. Вони наявні на етапах придбання товарів, виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг, їх продажу і отримання виручки.

Практика показує, що облік грошових коштів достатньо регламентований законодавчими та нормативними актами України. Але розширення форм і методів здійснення розрахунків, властивостей та функцій грошових коштів як інструментів забезпечення оперативної платоспроможності стали основною причиною уточнення й деталізації відображення в бухгалтерському обліку та контролю операцій з ними. Виникає необхідність у застосуванні конкретних прийомів управління грошовими коштами, джерелом якого є достовірне інформаційне забезпечення.

Проаналізувавши показники стану підприємства, можна сказати, що підприємство зазнало значних збитків через зростання витрат. Щоб запобігти такому стану в майбутньому керівництву потрібно знайти джерела й шляхи скорочення витрат.

Аналіз прибутку та рентабельності показав що валовий прибуток підприємства зменшився на 7,51%. Чистий прибуток підприємства зменшився на 382,86% та склав збиток у розмірі 451570тис. грн.  Погіршення фінансових результатів та наявність збитків ПАТ «Оболонь» виникло через значне зростання практично всіх витрат від звичайної діяльності при незначному зростанні доходу від реалізації продукції. Спостерігаємо від’ємні значення показників рентабельності, що свідчать про негативні тенденції діяльності підприємства ПАТ «Оболонь».

Проблемою обліку грошових коштів підприємства в Україні є повнота та своєчасність їх відображення у системі обліку. Адже, якщо грошові кошти не будуть повністю та своєчасно оприбутковані, то не буде чіткого відображення наявності коштів. А далі неправильне відображення податкових стягнень. І одна помилка тягне за собою ряд інших, які можливо буде виявити вже при інвентаризації. Проблеми обліку грошових коштів є досить важливим питання, тому що від достовірності та оперативності обліку залежить вся фінансова діяльність підприємства. Побудова належного обліку грошових коштів передбачає правильність здійснення й відображення всіх етапів їх руху, починаючи з нормативно-правових вимог, заповнення первинних документів, узагальнення та систематизації інформації в регістрах і завершуючи складанням звітності.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: