перейти на сайт>>

Фінансова система Японії її побудова та специфічні риси

ID роботи: 10070
Тип роботи:
Об'єм: 36 стор.
Вартiсть: 120 грн.


Змiст:

Вступ

1 Передумови та особливості формування фінансової системи Японії

1.1. Поняття та сутність фінансової системи країни

1.2. Передумови формування фінансової системи Японії

2. Характеристика основних елементів фінансової системи Японії

2.1. Бюджетний устрій і бюджетна система Японії

2.2. Характеристика банківської системи Японії

2.3. Формування доходів і видатків державних та місцевих бюджетів

3. Проблеми та перспективи розвитку фінансової системи Японії

Висновки

Список використаних джерел



Висновок:

Таким чином, підсумовуючи вказане вище, можна дійти висновку, що фінансова система на сучасному етапі збері­гає за собою підвищений науковий інтерес. Це пов’язано з тим, що дане економіко-правове явище є багатогранним та потребує комплексного підходу під час його дослідження та впливає на велике коло суспільних інтересів. Адже від його розуміння та визначення власне складових фінансової системи залежить вироблення ефективного механізму її функціонування та забезпечення фінансового розвитку дер­жави. Тож під фінансовою системою слід розуміти комп­лекс взаємопов’язаних інституційних елементів, діяльність яких направлена на мобілізацію, розподіл та використання публічних фондів коштів, і така діяльність регламентована нормами діючого законодавства країни.

Відповідно до досвіду функціонування фінансової системи Японії можна зробити наступні висновки, що функціонування відповідних систем здійснюється достатньо ефективно через значну роботу органів державного та місцевого управління.

Фінансова система Японії складається із бюджету центрального уряду; місцевих бюджетів, спеціальних рахунків, що включають в себе спеціальні фонди та фінансів підприємств, служб, корпорацій, належать центральним і місцевим органам влади.

Грошово-кредитна система Японії складається з банківської системи в яку входить Центральний банк Японії та комерційні банки (універсальні та спеціалізовані), інших кредитних інститутів (поштові ощадні каси, фінансово-кредитні корпорації, страхові компанії). В Японії особливо розвинені великі об’єднання банків та підприємств. На чолі цих груп стоїть місцевий банк, що об’єднує навколо себе великі промислові підприємства.

Фінанси державних підприємств Японії входять до державного бюджету як спеціальні рахунки. Важливим є те що дані підприємства не займаються виробничою діяльністю, а тільки підтримують інфраструктуру.

Особливістю державних фінансів Японії є те, що показник частки державних витрат у ВВП є одним із найменших серед відповідних показників розвинених країн. У Японії дворівнева бюджетна система з достатньо високою автономією місцевих органів влади.

Цікавою є кредитна система Японії, що складається з Центрального банку. Він є верхнім рівнем кредитної системи, її головою. Банк Японії здійснює емісію грошей, грошово-кредитну політику, державно-монополістичне регулювання економіки та касове обслуговування Казни.

Отже, фінансова система Японії досить розвинена та розгалужена, має свою специфічну будову, яка вдосконалювалася тривалий час. Прагнення до всього нового і прогресивного, готовність переймати й втілювати останні світові досягнення – в цьому риси японського народу, які давно стали визначальною рисою їх нації, та вивели економіку країни та світовий рівень.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: