перейти на сайт>>

Аналіз фінансового стану кафе “Міні-Бар”

ID роботи: 9718
Тип роботи:
Об'єм: 85 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ І. Теоретико-методологічні аспекти  оцінки фінансового стану підприємств

1.1. Економічна сутність, зміст та необхідність оцінки фінансового стану  суб’єктів господарювання

1.2. Інформаційне забезпечення оцінки фінансового стану підприємств

1.3. Методологія фінансового аналізу діяльності підприємства

Розділ ІІ. Оцінювання фінансового стану підприємства

2.1. Організаційно-економічна  характеристика

2.2. Аналіз показників ліквідності та фінансової стійкості

Як бачимо деякі показники платоспроможності підприємства мають негативне відхилення від норми, тому фінансовий стан досліджуваного підприємства є незадовільним.

2.3. Аналіз фінансових результатів  та рентабельності

Розділ ІІІ. Розробка пропозицій щодо покращення фінансового стану підприємства

3.1. Особливості використання сучасних підходів управління з метою підвищення ефективності діяльності ПП «Міні-бар»

3.2. Обґрунтування заходів з автоматизації  обліково-аналітичного процесу в закладі ресторанного господарства

3.3. Розрахунок економічного ефекту від автоматизації основних виробничих процесів в ПП «Міні-бар»

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

 



Висновок:

Таким чином, фінансовий стан – це складна, інтегрована за бага­тьма показниками характеристика діяльності підприємства в пев­ному періоді, що відображає рівень його фінансової конкуренто­спроможності, ступінь забезпеченості підприємства власними та залученими фінансовими ресурсами, ступінь їх співвідношення між собою та раціональності розміщення, забезпеченості власни­ми оборотними коштами для своєчасного проведення грошових розрахунків за зобов’язаннями та здійснення ефективної госпо­дарської діяльності в майбутньому.

Аналіз фінансового стану підприємства дає якісну та кількісну інформацію про його діяльність суб’єкта господарювання в умовах ринкових відносин. Своєчасна оцінка фінансового стану підприємства сприятиме своєчасному виявленню загроз, що негатив­но впливають на його діяльність. У результаті чого мож­ливим є визначення основних напрямів покращення фінансового стану підприємства в умовах ринкових від­носин, що позитивне вплине на підвищення його фінан­сово-економічних показників та сприятиме підвищен­ню рівня економічної безпеки суб’єкта господарювання, а відтак, держави та національної безпеки в цілому

Нині інформаційною базою для оцінювання фінан­сового стану підприємства є дані таких форм його звітності:

 Баланс (Звіт про фінансовий стан);

 Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупні доходи);

 Звіт про рух грошових коштів (за прямим методом);

 Звіт про рух грошових коштів (за непрямим методом);

 Звіт про власний капітал (Звіт про зміни у власному капіталі);

 дані статистичної звітності та оперативні дані;

 інші дані внутрішнього управлінського обліку підприємства.

Пріоритетним напрямком удосконалення інформаційного та методичного забезпечення аналізу фінансового стану, здатного на практиці реалізовувати принципи ефективного управління, є необхідність використання фінансової звітності як основного джерела інформації при проведенні аналізу фінансового стану.

З метою аналізу фінансового стану підприємства доцільно застосовувати методи:

 вертикального аналізу, тобто аналізу структури балансу (розрахунок питомої ваги окремих статей у валюті балансу);

 горизонтального аналізу (у тому числі – трендового аналізу), тобто аналізу динаміки статей балансу за певні періоди часу, визначення абсолютних і відносних показників змін за статтями звітної форми та визначення тенденцій розвитку в часі (тренду) показників звітності;

коефіцієнтного аналізу, тобто визначення взаємозв’язків між показниками на основі розрахунку відношень між статтями балансу та/ або іншими абсолютними показниками, які розкриваються у фінансовій звітності.

У практичній частині даного дослідження надано загальну характеристику підприємства. ПП «Міні-бар» – це сучасне підприємство, що працює у сфері громадського харчування. Послуга харчування ПП «Міні-бар» являє собою послугу з виготовлення, реалізації та організації споживання широкого асортименту страв і виробів складного виготовлення усіх основних груп з різних видів сировини, покупних товарів і вино-горілчаних виробів, що надається кваліфікованим виробничим і обслуговуючим персоналом в умовах підвищеного рівня комфорту та матеріально-технічного оснащення у сполученні з організацією дозвілля. Існуюча структура управління завдяки своїй ієрархічності забезпечує оперативну реалізацію управлінських рішень підвищення ефективності роботи функціональних служб, уможливлює необхідний маневр ресурсами.

Проведено аналіз основних показників фінансово-господарської діяльності. Оцінка динаміки розвитку ПП «Міні-бар» та аналізованих економічних показників показали, що  товарообіг ПП «Міні-бар» має тенденцію до зменшення.

Рекомендаційний розділ дипломної роботи присвячений розробці пропозицій щодо покращення фінансового стану підприємства. Важливими напрямком вдосконалення виступають засоби автоматизації виробничого процесу.

Наведено обґрунтування заходів з автоматизації  обліково-аналітичного процесу в закладі ресторанного господарства. В даний час керівництво ПП «Міні-бар» має намір удосконалити процес обслуговування клієнтів засобами автоматизації. У зв’язку з цим  було розглянуто два альтернативних проекти – запровадження нової програми з автоматизації обліку або впровадження електронного меню.

Проведено розрахунок економічного ефекту від автоматизації основних виробничих процесів в ПП «Міні-бар», який показав, що на даному етапі підприємству більш доцільним є впровадження електронного меню, оскільки даний захід дозволить не тільки отримати додатковий дохід, а й значно скоротити витрати за рахунок скорочення кількості офіціантів.


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: