перейти на сайт>>

Інформаційне забезпечення управлінської діяльності в організації

ID роботи: 9932
Тип роботи:
Об'єм: 88 стор.
Вартiсть: 250 грн.


Змiст:

Вступ

Розділ 1

Теоретичні основи інформаційного забезпечення управлінської діяльності в організації

1.1. Інформація як стратегічний ресурс розвитку організації

1.2. Інформаційне забезпечення та його роль в управлінні сучасним підприємством

1.3. Основні методи, технології і специфіка інформаційного забезпечення системи управління

Розділ 2

Аналіз системи інформаційного забезпечення діяльності в організації

2.1. Організаційно-економічна характеристика ТОВ «Ітак»

2.2. Аналіз основних фінансових показників ТОВ «Ітак»

2.3. Аналіз інформаційного забезпечення управлінської діяльності на ТОВ «Ітак»

РозДІл 3

Удосконалення системи інформаційного забезпечення управлінської діяльності  в організації

3.1. Напрями вдосконалення інформаційного забезпечення діяльності підприємства

3.2. Пропозиції щодо реорганізації ІТ відділу ТОВ «Ітак»

3.3. Визначення економічного ефекту від впровадження внесених пропозицій

Висновок

Резюме

Список використаних джерел

Додатки

 



Висновок:

Таким чином, у ході дослідження була досягнута його мета, а саме охарактеризовані теоретичні аспекти та розроблені практичні рекомендації щодо удосконалення інформаційного забезпечення управлінської діяльності в організації, та вирішені основні завдання:

1. Охарактеризовано інформацію як стратегічний ресурс розвитку організації. Володіння достовірною й актуальною інформацією поряд з умінням ефективно ви­користовувати адекватні методи її збирання, аналізу і надання є основою успішної діяль­ності підприємств та організацій будь-якого рівня. В  практиці управління сучасним підприємством всі технологічні, організаційні, економічні і соціальні процеси породжуються, супроводжуються і спрямовуються інформаційними потоками, які відображають різні взаємовідносини і становлять суть та форми зв’язку між управлінськими системами. Завдяки обміну інформацією між цими системами здійснюється управління організацією. Інформаційне забезпечення управління є невід’ємною складовою частиною функціонування організації. Причому воно є таким її компонентом від якості якого в прямій залежності знаходиться стан її функціонування. Значення інформаційного забезпечення менеджменту полягає, перш за все, в тому, що воно є передуючим компонентом функціонування організації. Саме через перероблення інформації і вироблення на цій основі нових її різновидів формується сам задум створення чи подовження функціонування організації, визначається її місія, ставляться цілі з її досягнення та розробляються завдання з реалізації цілей

2. Охарактеризовано інформаційне забезпечення та його роль в управлінні сучасним підприємством. Інформаційне забезпечення являє собою певний ресурс, засобами якого реалізуються виробнича і комерційна діяльність фірми. Це сукупність методів, способів і професійних знань спеціалістів, які керують діяльністю і беруть участь у процесі прийняття рішень. Під інформаційним забезпеченням управлінської діяльності необхідно розуміти, з одного боку, сукупність інформаційних ресурсів, яка сприяє  ефективному проведенню  всього процесу управління, у тому числі розробці та реалізації управлінських рішень; з іншого – певну діяльність, пов’язану з наданням оптимально необхідного   обсягу   інформації   конкретному   споживачеві   з   метою прийняття управлінського рішення.

3. Досліджено основні методи, технології і специфіку інформаційного забезпечення системи управління. Зазначається, що важливим є використання комплексного підходу при проектуванні ІСУ на підприємстві. В процесі прийняття рішення формується певна технологія, заснована на інформаційному забезпеченні, яка включає наступні етапи: пошук і визначення проблеми, призначення цілей дослідження; формування основного завдання даного дослідження, виявлення внутрішнього стану підприємства і зовнішніх умов, які повинні бути враховані при розробці системи інформаційного забезпечення конкретного підприємства; створення інформаційного поля для досліджень у рамках виконання поставленого завдання; створення технології освоєння інформації; проведення аналізу технологічності впроваджуваної системи. Структура автоматизованих інформаційних технологій для грамотного управління комерційною діяльністю передбачає існування трьох основних компонент: набір технічних засобів, програмне забезпечення для загального і прикладного користування, методичне забезпечення, що включає нормативно-методичні матеріали та інструментарій для персоналу технічної служби та служби управління.

4. Надано організаційно-економічну характеристику ТОВ «Ітак». Досліджуване  підприємство є одним з провідних лідерів на ринку гнучкої упаковки для харчової та нехарчової продукції. Аналіз динаміки основних економічних показників ТОВ «Ітак» виявив негативні тенденції: чиста виручка від реалізації у 2017 знизилася на 4100 тис.грн., також спостерігаємо  зменшення валового прибутку на 1,41%. Проте на протязі аналізуємого періоду підприємство є прибутковим підприємством, причому чистий прибуток зростає у 2016 році на 579%, і  знижується у 2017 році на 6,1%. Рівень рентабельності зростає у 2016 році на 103,6%,у 2017 році на 1,8%.

5. Проведено аналіз ефективності фінансово-господарської діяльності ТОВ «Ітак». Вивчення стану управління основними та оборотним засобами ТОВ «Ітак» у 2015-2017 роках свідчить, що як показники ефективності використання основних (фондовіддача ОВФ, коефіцієнт віддачі спожитих ОВФ, рентабельність ОВФ) так і показники ефективності використання оборотних засобів (коефіцієнт обіговості, тривалість одного обороту, рентабельність оборотних коштів) мають тенденцію до зменшення, що є негативним фактором. Аналіз елементів операційних витрат ТОВ «Ітак» виявив тенденцію їх зростання по аналізованим рокам.  При цьому відбувається скорочення темпів зростання виручки від реалізації та прибутку. Проведені розрахунки показують, що підприємство працює не стабільно, про що свідчать темпи зростання виторгу (виручки від реалізації продукції, робіт, послуг) та отриманий чистий прибуток.

6. Здіснено аналіз інформаційного забезпечення управлінської діяльності на ТОВ «Ітак». Було з’ясовано, що в даний момент на ТОВ «Ітак» немає єдиної форми ведення документообігу: ряд документів створюються і обробляються в електронному вигляді, а інша частина – можуть створюватися в електронному вигляді, але потім роздруковуватися і проводитися вже в паперовому вигляді. До того ж з метою управління виробничими процесами на ТОВ «Ітак» використовуються  дві інформаційні системи, які абсолютно не пов’язані між собою: 1С бухгалтерія та 1С:Склад, що значно ускладнює процес проходження інформації. Також було визначно, що  протягом всього аналізованого періоду ТОВ «Ітак» витрачає грошові кошти на модернізацію комп’ютерної техніки і мереж, що дозволяє підтримувати їх у сучасному і працездатному стані.

7. Внесено пропозиції щодо впровадження сучасних інформаційних систем підтримки управлінських рішень на ТОВ «Ітак». З  урахуванням обмежень, накладених керівництвом підприємства було запропоновано впровадження комплексної інформаційної системи 1С:Підприємство 8.0 та   спеціалізованого типу інформаційної системи «КОНКОРД-Консультант». Був проведений аналіз і складені рекомендацій щодо впровадження обраних інформаційних системи на ТОВ «Ітак»

8. Внесено пропозиції щодо реорганізації ІТ відділу ТОВ «Ітак», а також запропоновано шляхи його розвитку. До впровадження нової інформаційної системи на ТОВ «Ітак»  у складі ІТ відділу був лише один співробітник, після впровадження інформаційної системи штат співробітників даного відділу збільшиться до 4 чоловік. Також пропонується впровадження наступних ITIL процесів і функцій: надання сервісів (Service Delivery), управління рівнем сервісів (Service Level Management), управління доступністю Управління безперервністю Підтримка сервісів (Service Support), управління інцидентами (Incident Management), управління проблемами (Problem Management), управління змінами (Change Management). Передбачається, що ці нововведення згодом призведуть до якісного обслуговування не тільки ТОВ «Ітак», а також дозволять поліпшити якість послуг, що надаються підприємством на ринку

9. Здійснено визначення економічного ефекту від впровадження внесених пропозицій. З цією метою використано кількісний підхід до оцінки економічної  ефективності впровадження  комп’ютеризованих інформаційних систем з визначенням  річної економії  від впровадження проекту (Ер) та терміну  окупності інвестицій (Т). Було визначено, що капітальні витрати на впровадження 1С: Підприємство 8.0 окупляться  через 3 місяці. Проведені економічні розрахунки підтвердили доцільність впровадження запропонованих заходів у діяльність ТОВ «Ітак».


НА САЙТІ НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА МОЖЛИВІСТЬ СКАЧУВАННЯ РОБІТ, ВОНИ ВИСИЛАЮТЬСЯ НА ЕЛЕКТРОННУ СКРИНЬКУ ПІСЛЯ ОПЛАТИ. Для того, щоб ознайомитись з оглядом цієї роботи у форматі відео, отримати звіт з перевірки на плагіат та іншу інформацію, звертайтесь за телефоном +380501022921 (Telegram, Viber, WhatsApp) або n0501022921@gmail.com

Замовити цю роботу за допомогою форми: